Artikler

Bedre billeder af dine håndlavede smykker

håndlavede smykker,håndlavet

Amio Teamet13.01.2011

Bedre billeder af dine håndlavede smykker

Som smykkemager kender du sandsynligvis til udfordringen, om hvordan du tager gode billeder af dine håndlavede smykker og hvilken opsætning, der får dine smykker til at se bedst ud.

Vi giver dig nogle tips og ideer til, hvordan du med et ordinært digitalkamera tager bedre billeder af dine smykker ved at bruge tid på at lave opsætninger, bruger afstand og fokuserer på lyset.

Brug afstand til håndlavede smykker

Smykker er små og mange har små, fine detaljer, som kan være svære at se, med mindre smykket er helt tæt på. Kunden kan ikke selv tage dit håndlavede smykke i hånden og nærstudere det som i en smykkeforretning, så derfor er det vigtigt, at du tager gode billeder, der er både skarpe, har gode farver og viser detaljer.

Disse ting skal give kunden den bedst mulige fornemmelse af, hvordan dit håndlavede smykke ser ud. Jo bedre og mere virkelighedstro du kan vise dine smykker, jo større er chancen for at kunden vælger at købe netop dit håndlavede smykke.

Håndlavede smykker fra butikken Line Design Smykker Line Design Smykker

Line fra Line Design Smykker tager billeder af sine håndlavede smykker, så kunden både får en fornemmelse af smykkets detaljer og hvordan smykket ser ud i sin helhed.

Det er en rigtig god idé at gøre begge dele, så kunden både kan danne sig et indtryk af smykkets fine detaljer og hvordan hele smykket ser ud - næsten som hvis kunden selv står med dit håndlavede smykke i hånden.
Line Design Smykker

Når du har taget billeder af dine smykker tæt på (mange nyere kameraer har en close-up funktion, der oftest er markeret med en blomst), så er det en god idé også at tage et billede lidt længere fra og gerne sammen med noget andet, der illustrerer smykkets størrelse og brugssituation.

Læg evt. dine håndlavede smykker ved siden af noget, kunden kender størrelsen på (en underkop, en bog, en mønt osv.), så kunden får en fornemmelse af smykkets størrelse. Når vi handler, vil vi som oftest, gerne prøve smykket, for at se om det passer i størrelse, farve, figur osv. Giv derfor også kunden en fornemmelse af, hvordan dine håndlavede smykker ser ud i brug ved at fotografere dem, mens de bæres.

Tag f.eks. et billede af din hånd med en ring, dit håndled med et armbånd eller dit ansigt med øreringene i ørerne. Her kan du også lege med afstanden. Tag f.eks. et billede helt tæt på, så kunden kun ser din hånd og et billede længere fra, hvor kunden kan få en helhedsfornemmelse af dit håndlavede smykke og den, der har smykket på.

Håndlavede skygger til håndlavede smykker

Vil du gøre dine billeder af dine smykker endnu flottere, kan vi kun anbefale, at du også eksperimenterer med skyggerne. Du kan opnå meget forskellige billeder med bløde eller hårde skygger. Skygger med en skarp kant opnår du bedst i dagslys, mens du kan opnå blødere skygger, hvis du tager billeder sidst på eftermiddagen eller tidligt om morgenen.

At få det rigtige lys kan dig være lidt af en prøve. En trist efterårsdag, hvor det bare aldrig rigtig bliver lyst, kan være svær at fotografere i. I sådanne situationer skal du ty til blitzen på dit kamera - men brug den varsomt.

Brug aldrig blitzen direkte på dit håndlavede smykke, da det vil gøre smykket overbelyst og i nogle tilfælde næsten hvidt. For at undgå at blitzen ødelægger dit billede af dit smykke, kan du dække blitzen til.

Håndlavede øreringe fra butikken Stella-Design Stella-Design

Stellas håndlavede smykker er næsten alle fotograferet på en helt hvid baggrund, så skyggerne tydeligt ses. Nogle billeder har en blød skygge mens andre billeder har en skarpere skygge.

Skyggerne på dine billeder er bl.a. med til at skabe dybde og kan tilføje både spændende og flotte detaljer til billederne af dine håndlavede smykker.
Stella-Design

Du kan f.eks. vælge at holde et stykke tyndt papir over blitzen. Det kan være forskelligt, hvad der virker alt efter kamera, så prøv dig frem. Ved at dække blitzen en smule sikrer du, at der stadig kommer det ekstra lys, du behøver uden at dit smykke (eller dele af det) bliver overbelyst.

Hvis det rette lys ikke er tilstede, kan du også prøve at sætte en lampe op, der har et godt og stærkt lys - lidt på samme måde som en rigtig fotograf :o) Med en lampe kan du lege både med lyset og med skyggerne, så du får smukke billeder af dine håndlavede smykker.

Lad også baggrunden være håndlavet

Baggrunden til dine smykker er mindst lige så vigtig som lyset. En hvid baggrund går du næsten aldrig fejl af, men trænger du til lidt mere udfordring, så kan vi kun anbefale dig, at du kaster dig over at skabe dine egne håndlavede opstillinger til dine smykker.

Har du et stykke ensfarvet stof liggende (helst uden struktur) kan du bl.a. bruge det som baggrund. En stærk pink til et guldsmykke kan f.eks. se rigtig flot ud, fordi det skaber kontrast. Når du vælger en farvet baggrund til dine håndlavede smykker, skal du dog være opmærksom på, at baggrunden ikke stjæler opmærksomheden fra dit smykke - eller får smykket til at falde i ét med baggrunden.

Baggrunden kan blive dit håndlavede udtryk

Danagonia, Mælkebøtten og Silkelilje er tre butikker, der gør meget ud af at vælge den rette baggrund. Alle fire butikker bruger mønstrede baggrunde (Danagonia vælger f.eks. mønstret papir), og det giver deres håndlavede smykker et unikt udtryk og gør billederne genkendelige.

Håndlavet armbånd fra butikken Danagonia Danagonia

Danagonia gør sine billeder unikke med en mønstret baggrund. Hun bruger mønstrede papirark og efterbehandler bagefter sine billeder i et billedbehandlingsprogram.

Danagonias valg baggrundsmønstre er ikke bare tilfældige, hun vælger det mønster, der passer bedst sammen med sit håndlavede smykke og bruger også gerne baggrunden som stemning f.eks. i forbindelse med årstider.
Danagonia

Læs Danagonias egne tips til, hvordan du tager gode billeder af dine håndlavede smykker


Håndlavet halskæde fra Silkelilje Silkelilje

Silkeliljes billeder viser altid et sort/hvid billede af smykket i brug og smykket fra alle vinkler, så kunden får den bedst mulige fornemmelse af smykkets udsende og størrelse.
Hun bruger desuden fast en grøn baggrund til alle sine håndlavede smykker.

Det samme valg af baggrund til alle smykker og det sort/hvide billede af smykkerne i brug, giver Silkeliljes butik og billeder et unikt og personlig udtryk, der betyder, at hendes håndlavede smykker er nemme at genkende.
Silkelilje


Ved at vælge den samme baggrund til dine billeder får dine håndlavede billeder en bestemt stil eller varemærke om du vil.

Læs også hvordan Danagonia bruger sine baggrunde til at skabe unikke billeder

Skab helhed med dine billeder

Inden du begynder at tage billeder, er det en god idé, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvilket udtryk og hvilken stilart, du gerne vil vise med dine billeder. Er dine smykker rå eller romantiske, så lad det afspejles i dine billeder.

Du kan hjælpe dig selv og din butik i en positiv retning, hvis du gør det til en vane at tage ensartede billeder, der giver et samlet udtryk - som f.eks. Danagonia. Ensartede billeder af dine håndlavede smykker giver din butik et ensartet look, skaber overblik og ikke mindst genkendelse hos dine kunder.

Ser du f.eks. et af Danagonias billeder et andet sted, vil du med garanti hurtigt kunne genkende stilen og måske huske, at det er fra en butik på Amio.dk - tænk, hvis andre også kommer til at opleve det med dine billeder af dine håndlavede smykker!

Håndlavet halskæde fra Mælkebøtten Mælkebøtten

Britta, der er indehaver af Mælkebøtten bruger træ som baggrund til sine håndlavede smykker. Det rå udtryk, som træet har, fungerer rigtig fint sammen med de feminine smykker.

Billeder, der er ens i udtryk, stil, baggrund, farve osv. giver et godt helhedsindtryk af din butik.
Mælkebøtten

Dine bedste tips til billeder af håndlavede smykker

Som sagt har vi blot kigget lidt på de mest almindelige værktøjer til, hvordan du tager bedre billeder af dine personlige, håndlavede smykker. Der findes et væld af muligheder, tips og tricks til at tage flotte og spændende billeder.

Det kan tage tid, før du finder dit helt personlige og håndlavede udtryk i dine billeder, så mist ikke tålmodigheden.

Har du lyst til at dele dine erfaringer, tips og tricks - eller måske mangler du ideer til spændende baggrunde, hjælp til lyssætning eller noget helt tredje, så skriv blot. Jo mere vi kan hjælpe hinanden, jo bedre bliver vi til at fotografere vores håndlavede smykker.

 

Kommentarer
  • Bo Kalvslund
  • Bo Kalvslund
  • 05.02.2011
  • God og informativ artikel.

   På eet af de ovenstående billeder fra Danagonia kan man også se en billedmæssig flot feature: kort dybdeskarphed.

   Dette danner kameraet selv hvis man har valgt makrotilstand.

   Bruger man digitalt spejlrefleks kan man sætte et makroobjektiv på.
   Jeg har også læst at man kan bruge et zoomobjektiv.

   Har man et almindeligt objektiv kan man vælge fast blændevalg og sætte den til stor åbning.

   Een der mestrer at tage billeder med lille dybdeskarphed på Amio er Karin Castens:

   http://www.amio.dk/files/_product/0/9/9/10990/1.original.jpg

   Vh Bo

eller för att skriva en kommentar.

Amio Teamet

Senaste artikler

article Liepas Legetøj - De bittesmå detaljer i livet
Liepa Jasinskiene-Schmidt2 kommentarer
article Galleri Glas-art
Richardt Gøttrup Jespersen2 kommentarer
article Amiobutikker donerer produkter til Kræftensbekæmpelse
Amio Teamet1 kommentar
article Nigeriabreve, spam, phising og scam
Amio Teamet
article Maid in the Forest
Sadie Ruben6 kommentarer

Allt som du har på hjärtat...

Har du en bra berättelse, ett recept, ett nytt perspektiv på saker och ting eller bara lust att få ut någonting av ditt hejdlösa knappande på tangentbordet?

Låt dig lockas

collages Spännande kollage
Handplockat från hjärtat
rainbow Regnbågen
Sök bland läckra färger
articles Kreativ läsning
Bli inspirerad